Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]
 

terug naar vorige pagina

G-Hockey 1- Oss G 1 : 2 - 5 
 

Hoi hockey(st)ers, hockey-liefhebbers/hockey-liefhebsters

Vandaag, 23 november, togen we naar Oss voor de inhaalwedstrijd tegen MHC Oss. De wedstrijd stond oorspronkelijk voor 2 november op het programma, maar werd toen uitgesteld, omdat wij maar zeven spelers/speelsters hadden en Oss had er nog minder. De coaches vandaag waren Rob en Brigitte. Op papier is Oss sterker, omdat ze al een paar jaar bij elkaar zijn en wij nog in onze eerste half jaar. Maar verrassingen zijn nooit uitgesloten. De thuiswedstrijd hadden we met 0-4 verloren. Oss was toen ook sterker, maar wij hadden toen ook onze kansen, alleen de keeper van Oss had een paar goede reddingen. Die keeper was er vandaag niet bij, het was een keeper van de G2. Oss heeft 2 G-teams, de G1 is een achttal en de G2 is een zestal. Wij begonnen met de volgende opstelling: in het doel Loes, (Michaela is nog herstellende van een operatie, veel beterschap, Michaela), achterin Irmy en Eefje, op het middenveld Leon, Kevin, Bart en voorin Krissy en Joyce. Jeroen was onze eerste reserve, maar er werd doorlopend gewisseld. Jeroen en Leon rennen de hele wedstrijd , dus dan is het goed om even wat rust te nemen. We waren met 9 man. Geert is ook geblesseerd, maar hij was er wel bij om ons te supporteren. In het begin was het aftasten, zoals gewoonlijk. Oss was wel iets sterker. Naarmate de eerste helft vorderde, werden wij ook iets sterker. De ruststand was 3-1 in het voordeel van Oss, we kwamen met 3-0 achter, voordat Bart de 3-1 scoorde. In de rust werd gezegd dat we teveel via het midden naar voren speelden, in plaats van via de flanken. Er was ook te weinig beweging in ons team. In de tweede helft ging het wel iets beter, al kan het nog altijd beter. We scoorden de aansluitingstreffer via Leon, en Oss werd zenuwachtig en irritant. Ze gingen op alles en iedereen mopperen, zelfs op hun eigen scheidsrechters. We gingen niet op hun irritante gedrag in, al was het soms zeer moeilijk. Ondergetekende praatte op een paar teamgenoten in, die het moeilijk hadden in hun eigen spel te blijven, maar uiteindelijk lukte het wel om ons eigen spel te blijven spelen. Een compliment voor het hele team, om niet in hun irritante gedrag mee te gaan en ons eigen spel te blijven spelen. Er waren een paar kansen op de 3-3, maar de bal wou er niet voor de derde keer in voor ons. Zelfs Krissy had bijna gescoord, maar het lukte net niet. Eens zal het lukken. Op het laatst scoorde Oss (volgens een paar spelers van ons team) was hij buiten de cirkel geslagen, maar de scheidsrechters keurde het doelpunt goed (4-2). Toen was ons verzet gebroken en werd het nog 5-2. Uiteindelijk was Oss wel de verdiende winnaar, maar ik vond 5-2 niet terecht gezien de verhoudingen in het veld. 4-2 was beter geweest, gezien het spelbeeld.

Nogmaals een compliment voor het team, we hebben goed gespeeld. Er blijven wel een paar verbeterpunten, maar daar hebben we de trainingen voor. In onze eerste half jaar als achttal, hebben we toch vooruitgang geboekt sinds de eerste wedstrijd. Rob en Brigitte, dank jullie wel voor het coachen en het ons in Oss brengen en ook voor het terugbrengen. De ouders van Jeroen, dank jullie wel voor het ons in Oss brengen en het terugbrengen. En de ouders van Jeroen en de honden, dank jullie wel voor het ondersteunen en supporteren. Oss had een mascotte in de vorm van een grote knuffel, wij hadden twee levende mascottes. Iedere spelers/speelster, dank jullie wel voor het gezellig samen spelen. De scheidsrechters, jullie hebben goed gefloten, ook dank jullie wel voor het fluiten en de tegenstander, dank jullie wel voor de tegenstand. En Geert, dank je wel voor het supporteren.

Volgende week zaterdag (30 november) spelen we onze laatste (thuis) wedstrijd voor de winterstop. We spelen thuis tegen Were Di uit Tilburg. De aanvangstijd is nog onbekend, maar zal in de loop van de week wel bekend worden. 

Upward uit Arnhem is zeker van de eerste plaats in de poule, ze hebben tot nog toe ook alles gewonnen. Zij gaan na de winterstop landelijk spelen, om hun landstitel te verdedigen. Ze hebben 15 punten uit vijf wedstrijden behaald. Oss heeft er 9 en Were Di zes. Komende zaterdag, op 30 november is het Oss - Upward en wij thuis tegen Were Di. 

Met vriendelijke hockey-groetjes

Eefje

 

 


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
  • Roelandt de Fouw
  • Tijs Klaver
KNHB Naar de KNHB Site