Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]
 

terug naar vorige pagina

G-Hockey 1- Arnhemse Mixed Hockey Club Upward G 1 : 1 - 9 
 

Hoi hockeyers/hockeysters/hockeyliefhebbers/hockeyliefhebsters

Zaterdag 16 november speelden we de uitwedstrijd tegen de landskampioen, Upward in Arnhem. Na eerst de mooie autorit, langs het Openluchtmuseum en Koninklijke Burgers Zoo kwamen we in Schaarsbergen (daar ligt het hockeystadion van Upward) aan. Upward is een hele mooie club in een mooie omgeving (Veluwe), alleen de kantine en de kleedruimtes waren wel klein. De mannen hadden nog geen kleedlokaal om zich om te kleden, maar dat was wel het enige minpunt. In het Nederlandse para-hockey (ander woord voor G-hockey) heb je twee topclubs: Upward G1 en Hudito uit Delft G1. Almere G1 is subtop. Voor ons restte ook niets anders dan lekker te hockeyen (resultaat is niet belangrijk) en gezellig samen spelen en ons best doen. Dat hebben we ook allemaal gedaan. En we hebben een goede wedstrijd afgeleverd. In september verloren we thuis met 12-1, nu met 9-1. We hebben goed verdedigd, maar een ploeg die al 19 jaar samen is, en wij nog in onze eerste jaar als achttal, daar krijg je altijd doelpunten tegen. Ze weten het altijd goed uit te spelen, maar we zaten er vaak wel heel goed tussen. De ruststand was 6-0, in de rust hebben we afgesproken, dat ons doel was, om hun onder de tien te houden. Dat is net gelukt, en Bart wist als een echte spits natuurlijk weer zijn doelpuntje mee te pikken, en daarmee kon hij de eer redden voor ons. Hij had nog een hele goede kans die helaas niet erin ging. Onze onverzettelijke aanvoerder Leon, die als vanouds weer heel veel rende, en heel veel ballen van hun afpakte, had ook bijna een doelpunt te pakken. Het schot ging rakelings naast en we hadden nog een hele goede mogelijkheid, die er helaas niet in ging. We hadden een uitstekend debuut van onze keepster Loes, die zolang Michaela nog niet hersteld is van haar operatie (veel beterschap Michaela, we missen jou), onze wedstrijden keept. Ze heeft heel veel reddingen verricht. Onze opstelling was: doelvrouw Loes, achterin Irmy en Eefje, middenveld Leon, Jeroen, Kevin en Joyce en voorin Bart. Krissy was de eerste reserve, maar er werd steeds doorgewisseld, dus ook Krissy heeft heel veel minuten mogen maken. Geert valt voor de winterstop helaas ook nog uit, door een blessure. Ook voor jou heel veel beterschap en ook voor René, ik wens jou heel veel beterschap. En ik hoop dat iedereen er na de winterstop weer bij is. 

Voor mij was het de eerste wedstrijd in Arnhem dit weekend. Op zondag had ik nog twee wedstrijden in Arnhem, in het kader van elftalhockey. Pieter en Heleen waren onze chauffeurs en onze coaches, ze hebben het prima gedaan. Dank jullie wel. Ook de vader van Joyce was chauffeur en heeft ons gesupporterd, dank je wel. En Geert was er ook bij, om ons te supporteren, ook voor jou dank je wel. Alle spelers/speelsters hebben hun best gedaan, en hoewel dit raar klinkt na een 9-1 nederlaag, we hebben het goed gedaan. Aan het hele team, dank jullie wel. 

We hebben nog twee wedstrijden voor de winterstop. Komende zaterdag spelen we in Oss tegen de plaatselijke MHC Oss. En op zaterdag 30 november hebben we onze laatste wedstrijd voor de winterstop, en dat is een thuiswedstrijd. In Horst spelen we dan tegen Were Di uit Tilburg. 

Upward is door de overwinning tegen ons eerste in de poule geworden en spelen na de winterstop tegen de beste achttallen uit het land om de landstitel seizoen 2019/2020. Waar wij tegen spelen na de winterstop, is nog onduidelijk, maar het zal wel snel duidelijk worden. De trainster van Arnhem is ook degene, die de competitite-indeling doet en ze zei zaterdag al, dat ze ons bij Amersfoort wil indelen, omdat dat een mooie ploeg is voor ons om tegen te spelen. Amersfoort had vorig jaar met 35-0 verloren van Upward. 

Heel veel hockey-groetjes

Eefje

 


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
KNHB Naar de KNHB Site