Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]
 

terug naar vorige pagina

G-Hockey 1- Arnhemse Mixed Hockey Club Upward G 1 : 1 - 12 
 

Beste lezers/lezeressen

Vandaag, 14 september 2019, is een historische dag in de historie van het gehandicaptenhockey in Horst. Voor het eerst spelen we een wedstrijd in een achttal, in plaats van een zestal. Dat betekent een hoger niveau. Nog niet eerder, is er een achttal actief geweest in Horst. Ik heb dit even opgezocht, omdat dit pas mijn derde seizoen wordt bij het G-hockeyteam. In 2008 was er voor het eerst een G-team. En nu dus, 11 jaar later, voor het eerst een achttal. Er zijn drie coaches, die er in 2008 al bij waren, en nu dus ook deze mijlpaal bereiken, namelijk Rob, Pieter en Heleen. Helaas was Heleen vandaag afwezig, omdat ze aan de andere kant van de wereld is. Van de spelers/speelsters weet ik helaas niet, wie er in 2008 ook al bij waren en er nu nog steeds bij zijn. Als iemand het wel weet, ik hoor het graag. Kan ik dit nog eventueel aanpassen. 

Achttal in plaats van zestal: wat verandert er? Zeven spelers/speelsters in het veld en 1 doelverdediger/doelverdedigster het veld wordt groter, bij zestallen heb je een kwart veld en bij achttallen heb je een half veld. De doelen staan op de zijlijnen van het grote veld. De achterlijnen van het grote veld, zijn bij ons de zijlijnen. Je hebt twee scheidsrechters in plaats van één. De strafcorner en strafbal is bij achttallen wel en bij zestallen niet. Het zijn bijna allemaal dezelfde regels als bij de jeugd achttallen. Alleen in het G-hockey of para-hockey mag je hoog op doel slaan, mits er geen veldspeler/veldspeelsters tussen de bal en het doel loopt, want dan is het gevaarlijk spel en wordt er afgefloten. 

Wie was onze tegenstander in de eerste wedstrijd? Uitgerekend de heersende landskampioen, Upward G1 uit Arnhem/Schaarsbergen.  Hun hockeycomplex ligt dicht bij Nationaal Park de Hoge Veluwe en Koninklijke Burgers Zoo Dierenpark. Direct een hele moeilijke tegenstander, maar wel een hele mooie uitdaging. En hiervan kun je natuurlijk het beste leren, Direct tegen de beste ploeg van het land. Helaas voor de spanning, maar er zijn maar twee hele sterke ploegen in het land: Upward en Hudito uit Delft.Zij verliezen in principe van niemand, ze kunnen alleen van elkaar verliezen. 

Bij achttallen geldt dat je voor de winterstop in een poule komt, onze poule bestaat uit vier ploegen, maar er zijn ook poules met vijf ploegen. We hebben voor de winterstop drie tegenstanders, daar spelen we alle drie thuis en uit tegen. Na de winterstop gaan de beste ploegen uit de poules (in het oosten is dat maar 1 ploeg, in het westen zijn het er 2 ploegen) naar de landelijke poule. Zij gaan uitmaken wie de landskampioen van 2019/2020 wordt. De andere ploegen worden regionaal weer ingedeeld. We zitten wel in het oosten van het land. De verwachting in onze poule is dat Upward eerste wordt en naar de landelijke poule gaat. En de andere tegenstanders, Oss en Were Di uit Tilburg, zitten waarschijnlijk na de winterstop weer bij ons in de poule. En dan zullen er wel een paar ploegen uit onderstaande rijtje bijkomen: Twente uit Hengelo, Ares uit Apeldoorn, Bemmel, Zutphen en Upward G2. Dit is de andere poule in het oosten. Ook hiervan gaat de winnaar naar de landelijke poule en de andere ploegen worden opnieuw ingedeeld na de Kerst.

Voor het eerste jaar een achttal; het resultaat is voor ons dit seizoen ook niet heilig, gewoon ons best doen en zoveel mogelijk leren. Vorig jaar, toen we een zestal waren, hadden we twaaf spelers. Vaak waren we met elfen, op de keepster na werd iedereen gewisseld na 1 helft van de eerste helft en na 1 helft van de tweede helft en natuurlijk bij rust. Bijna iedereen had er moeite mee, zelfs de tegenstanders werden steeds verrast. 

Nu dus een achttal, helaas hebben we afscheid moeten nemen van Tenny en Gijs, die onze club verlaten hebben. We missen jullie. Waardoor we toch weer in de problemen kunnen komen, als er een paar niet meedoen.  

Het was vandaag dan ook wennen. We hebben natuurlijk wel op de trainingen aan de nieuwe dingen gewerkt. Maar je kunt op een training natuurlijk niet helemaal de wedstrijd nabootsen. De tegenstanders hadden respect, dat het onze eerste wedstrijd als achttal was. En het liep eigenlijk ook niet slecht. Enerzijds hadden we de pech dat we direct tegen de beste ploeg van het land moesten, anderzijds was het een mooie leermoment en een hele mooie uitdaging. We hebben geknokt, we zaten er iedere keer goed tussen. Dat neemt niet weg dat zij het zo goed kunnen uitspelen, maar zij zijn ook al 19 jaar samen en voor ons was het dus het begin. We werden wel direct met onze neus op de feiten gedrukt dat een paar dingen niet zo goed liepen, maar daar kunnen we wel op werken. Goed voor de trainers, hebben ze nog oefenstof voor ons.

Iedereen van het team heeft heel erg hard zijn/haar best gedaan, complimenten hiervoor. De trainster van Arnhem zei ook, dat ze heel erg onder de indruk was van ons team en dat we best wel mogelijkheden hebben. We kunnen trots zijn op onszelf en op ons als team, dat een trainster van een landskampioen dat over onze team zegt. We konden, ondanks de ruime nederlaag, wel met opgeheven hoofd het veld verlaten en de tegenstander sportief een handje geven. In het begin hadden ze ook moeite om onze zwakke punt te vinden, ze kwamen wel met 0-1 voor. 

Bart maakte 1-1 en is daarmee de eerste doelpuntenmaker in de historie van het achttal hockey gehandicapten in Horst. Toen moest ondergetekende even uit het veld voor een blessurebehandeling, en ze wisten direct een paar doelpunten te maken. Iedereen was goed. In de tweede helft speelden ze het zeer goed uit (het leek af en toe wel op tica-taca hockey) en wisten ze nog een paar doelpunten te maken. Iedereen van ons heeft gestreden. We hoorden na afloop dat Upward vorig jaar een wedstrijd met 35-0 wonnen. Ik vond de uitslag zelfs nog geflatteerd. Het is een verdiende overwinning voor Upward, dat sowieso. Maar een minder grote uitslag had beter gepast bij deze wedstrijd, waarin we de tegenstander goed partij boden. 

Over twee weken (zaterdag 28 september) spelen we uit tegen Were Di in Tilburg. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Helaas heb je minder ploegen die achttal spelen dan zestal. Maar onze tegenstanders nu in de poule, Were Di uit Tilburg, Upward uit Arnhem/Schaarsbergen en Oss, zitten nu ook weer niet zo ver weg van ons. Het is naar alle drie de ploegen een uurtje rijden. Vorig jaar moesten we ook naar Vught en Uden en Veghel, was ook bijna een uur rijden. 

Complimenten aan het hele team, voor het knokken, strijden, en heel erg hard je best doen. Dat heeft iedereen binnen ons team gisteren wel gedaan. Ik wil ook de trainers bedanken voor hun goede adviezen aan ons en ook de scheidsrechter Jos, die heeft ook heel erg hard zijn best gedaan en ook goed gefloten. En ons ook advies gegeven, want sommige dingen wisten we nog niet helemaal omdat veel nieuw was voor ons. De tegenstanders wil ik ook graag bedanken voor hun wijze les naar ons en voor hun sportieve gedrag. Het was een heel sportieve wedstrijd. En ook de fans wil ik graag bedanken  voor hun sportieve ondersteuning naar ons toe.

Voor de wedstrijd werden we nog op de foto gezet, omdat Albert Heijn Horst een stickeractie organiseert met onze mooie hockeyclub. Iedereen van de hockeyclub, kun je dus verzamelen. Wij, van het G-team, kun je dus ook verzamelen.

Zaterdag 14 september 2019 tussen 10.30 uur en 11.00 uur: Horst G1 - Upward Arnhem G1. De eerste wedstrijd (historisch) van een achttal gehandicapten in de historie van HC Horst:

Spelers/Speelsters:

Krissy Angenent, Bart Nabben, Leon Thielen, Geert Geurts, Michaela Vernooy, Irmy Claessen, Jeroen Steeghs, Kevin Wijnhoven, Eefje Dohmen

Vandaag er helaas niet bij, maar wel behorend tot het team: Joyce Beerkens.

Vandaag er wel bij, ons ook sportief ondersteund en ook behorend tot het team: René Snellen. 

Trainers/Trainsters: Rob van den Beuken, Pieter van den Bosch en Brigitte Cuppen.

Vandaag er niet bij, maar wel behorend tot de trainersstaf: Heleen Wijnands en Maud van den Bosch.

Scheidsrechter: Jos Gijssen.

Maker eerste doelpunt achttallen G-hockey in historie van HC Horst: Bart Nabben

Aanvoerder: Leon Thielen.

 

Groetjes

Eefje

 

 

 

 

 

 


Geef een Reactie

:) = :( = 8) = 0-) = ;) =
:*) = -:-) = :0 = :9 = L) =
^O^ =
SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
  • Bart vd Bosch
  • Joren vd Sande
KNHB Naar de KNHB Site