Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]
 
Vorige pagina

Scheidsrechtercursus A- en B-Jeugd

Beste A- en B-jeugd en ouders, graag jullie aandacht


RAM Scheidsrechtersfluit - Sportfluit - Fluitje - Metaal

Willen jullie en je ouders onderstaand bericht goed lezen ? Indien wij voor 26 december nog geen reactie hebben ontvangen, gaan we iedereen persoonlijk benaderen. We willen de cursus rond 13 januari starten en rond 13 februari is het examen.

 

Scheidsrechters cursus

 

Beste jeugdleden en ouders,

 

Om wedstrijden te spelen zijn er naast 2 teams ook scheidsrechters nodig om een wedstrijd in goede banen te leiden. Zonder scheidsrechters kan en mag er niet gespeeld worden.

 

Daarom is het bij Hockeyclub Horst verplicht om een scheidsrechters-cursus te volgen. Ook verplicht vanuit de KNHB. Je moet de cursus gevolgd hebben, vóórdat je in de A-jeugd gaat spelen. Vanaf 14 jaar mag je meedoen aan de cursus. Naast dit alles is het ook belangrijk als speler/speelster, dat je op de hoogte bent van de spelregels. Dit voorkomt irritatie en discussies in het veld. Heb je de cursus niet gehaald voordat je in de A- jeugd gaat spelen, dan word je automatisch ingepland bij de wedstrijden van de jongste jeugd. Voor deze wedstrijden gelden speciale regels. Consequentie is dan dat je minimaal 3 x per seizoenshelft zo’n wedstrijd bij de jongste jeugd moet begeleiden.

 

Hoe gaat de cursus in zijn werk ?

 

Je wordt benaderd door iemand van de scheidsrechterscommissie om mee te doen aan de cursus. Meestal zijn er 2 momenten per seizoen wanneer je mee kunt doen. Je mag natuurlijk ook gezamenlijk met je team aan de cursus mee doen. We kijken ook naar de perioden van de middelbare scholen, wanneer er bijvoorbeeld tentamens/werkweken, etc. zijn. De cursus maak je thuis op de computer. Daarom is het belangrijk dat we het juiste mailadres hebben van de cursist. Geef dus het juiste mailadres door via [email protected]

 

Wanneer de club een cursist aanmeldt, dan krijgt deze een email met een stap-voor-stap uitleg hoe het systeem te gebruiken en hoe een KNHB account aan te maken. Let op : het kan max. 72 uur duren (i.v.m. weekenden) voordat jullie de mail ontvangen van de KNHB. Normaliter ontvangen jullie binnen 24 uur de mail van de KNHB. Laat altijd even weten of je de mail van de KNHB ontvangen hebt.

 

Cursisten oefenen verschillende vragen, onderverdeeld in 6 thema’s: spelsituaties

(video’s), spelregels, overtredingen, speldeelnemers, zaalhockey en signalen.

 

Terwijl de cursisten de vragen doorlopen, zien ze een metertje lopen. Dit metertje geeft de voortgang aan. Staan ze bij alle thema’s op 100%? Dan zijn ze klaar om examen te doen.

 

Door gewoon de cursus te doorlopen en je hockey-ervaring als speler/speelster, is het voor iedereen mogelijk om te slagen voor het examen. Bij studieproblemen zijn er altijd oplossingen mogelijk. Geef dat dan wel tijdig aan als je met de cursus bezig bent.

 

Naast deze cursus thuis organiseren we 1 of 2  avonden van 1 a 1½ uur waarin we de spelregels nogmaals behandelen. Het is belangrijk dat je op deze avond aanwezig bent. Deze avond is in ons clubhuis.

 

Verder kun je nog proefexamens vinden op de site van de KNHB. Daarvoor moet je de volgende stappen ondernemen : ga naar de site van de KNHB. Ga naar Kenniscentrum en kies daar scheidsrechters. Kies dan het onderwerp alles over spelregels en scrol helemaal naar beneden. Daar vind je dan 3 proefexamens met de antwoorden.

 

Het examen bestaat uit 40 vragen. Daarvan gaan er 6 over zaalhockey. Dus het is ook belangrijk dat je het hoofdstuk zaalhockey doorneemt, ondanks dat we op dit moment geen zaalhockey spelen. Het examen duurt maximaal 60 minuten. Ruim voldoende. De vragen bestaan uit meerkeuzevragen. Je mag maximaal 8 fouten hebben. Heb je dus 8 fouten of minder, dan ben je geslaagd. De uitslag van het examen volgt meteen na afloop. De examinator (iemand van de KNHB) kijkt de formulieren meteen na.

 

Als je bent geslaagd krijg je na verloop van tijd een scheidsrechterskaart. Je mag daarna wedstrijden fluiten. Je kunt bij de commissie aangeven wat de wilt fluiten. B.v. jongste jeugd/ alleen D elftallen / 2 keer op 1 zaterdag i.v.m. werk. We proberen daar dan zoveel mogelijk rekening mee te houden. Het wil niet zeggen dat dat altijd lukt, maar we doen ons best. Je fluit in principe 2 wedstrijden per ½ seizoen. Zodra het wedstrijdschema van de KNHB binnen is, gaat de commissie aan de slag om scheidsrechters bij de wedstijden te zetten. Mocht je verhinderd zijn, dan moet je zelf voor vervanging zorgen. Niet komen of voor geen vervanger zorgen is geen optie. Vervanging altijd doorgeven via [email protected]

 

Zo voorkomen we dat er sancties worden opgelegd.

 

Hopelijk hebben we zo goed uitgelegd hoe het werkt bij onze vereniging.

 

Vragen omtrent dit verhaal : mail naar [email protected]

 

Namens de scheidsrechterscommissie,

 

Geert Vullings


SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
KNHB Naar de KNHB Site