Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]
 
Vorige pagina

Peel & Maas H1 - Horst H1 (3-4)

Zware bevalling voor de Horster hockeymannen

Op 7 april 13.00 uur verzamelde Heren 1 zich om zich voor te bereiden op de wedstrijd tegen Peel & Maas. Iedereen werd meerdere malen duidelijk gemaakt dat het vandaag weleens taaie wedstrijd zou kunnen worden. Dus als we vandaag de drie punten mee naar huis willen nemen, moeten we scherp en fel beginnen en dit tot het einde van de wedstrijd weten vast te houden.

Om 14.30 uur zouden we beginnen aan de wedstrijd, maar dit liep allemaal een beetje uit doordat de spelers in de wedstrijd, die vóór ons op het veld gespeeld hadden, het nodig vonden 2 maal een drinkpauze in te lassen wegens het ‘extreem hete weer’. 14.40 uur: het balletje ging aan ’t rollen en gelijk zette Horst de aanval in wat direct resulteerde in een paar gevaarlijke kansen. Hierna herpakte Peel & Maas zich en het team creëerde één kans die heel ongelukkig door een Horster verdediger in zijn eigen goal terecht kwam … Tot ieders verbazing stond Horst 1-0 achter en de mannen moesten aan de bak. Joren stelde zijn vizier op scherp en schoot de 1-1 en 1-2 in het Heldense doel, waardoor we met een kleine voorsprong de rust in gingen.

In de rust werden een aantal belangrijke puntjes besproken, zodat we straks met een overwinning het veld zouden afgaan. De tweede helft ging van start en Horst zette gelijk de aanval weer in. Na ongeveer 10 minuten spelen was daar het hoogtepunt van de wedstrijd. Met de wijze uitspraak van Johan Cruijff in het achterhoofd "Als je sneller wilt spelen kun je wel harder lopen, maar in wezen bepaalt de bal de snelheid van het spel” zette Horst een pracht aanval op. De aanval begon bij Sam en werd vervolgens in één keer doorgespeeld door Bob (Bercken), Tim, Ruben, Bob (Bekerom), Wouter, Max waarna Skip hem mocht afronden: 1-3. Horst bleef de druk op Peel & Maas hoog houden wat resulteerde in een groot aantal cirkelpenetraties. Door een fout van de keeper van Peel & Maas kreeg Sander de bal in de stick voor open goal en maakte de 1-4. Met nog 5 minuten op de klok was de wedstrijd gespeeld, dacht Horst, maar Peel & Maas dacht hier anders over: 3-4 was de eindstand en de drie punten gingen mee naar Horst.

De zwangerschap van de Horster mannen is bijna voorbij. Na 9 maanden hijgen en puffen is de tijd bijna gekomen. Volgende week bestaat namelijk de kans dat we kampioen worden als we winnen van Heesch en als onze concurrent punten laat liggen. Komt dat zien om 14.45 uur bij Hockeyclub Horst.


SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
  • Casper Tacke
  • Luc Verdellen
KNHB Naar de KNHB Site