Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]
 
Vorige pagina

Bommelerwaard H1 - Horst H1 (1-6)

Na de eerste seizoenshelft ongeslagen afgesloten te hebben, stond Bommelerwaard lang op de planning als volgende wedstrijd. Dit was dé wedstrijd, de nummer één tegen de met zes punten achterliggende nummer twee. Zelf had het team uit Gelderland er veel vertrouwen in. Dit bleek uit het feit dat het al een FaceBook-evenement had aangemaakt en daarmee zoveel mogelijk toeschouwers wilde laten komen voor hun thuiswedstrijd. Het was duidelijk, men wilde Horst graag de wind van voren geven.

Toen de mannen van Horst uit de auto’s stapten, werd al snel duidelijk dat het weer Bommelerwaard hier mee wilde helpen: het bleek hier ondertussen ook al extreem hard te waaien. Na tijdens de warming-up het doel meerdere malen uit de hoek gehaald te hebben, werd ondanks het heftige weer - wat niet over leek te waaien - toch besloten om met de wedstrijd te beginnen. Maar eerst moest zeker worden gesteld dat het doel bleef staan tijdens de pot, dus werden de zakken strooizout van stal gehaald om het op zijn plaats te houden.

Mede door het weer begon de wedstrijd chaotisch, hierdoor kregen beide partijen gevaarlijke kansen. Maar het was Horst dat op voorsprong kwam door een schot van Joren in de korte hoek 0-1. Maar beide teams bleven door vechten voor het volgende doelpunt. Na een tijdje was het Floris die Horst op een 0-2 voorsprong zette. Hiermee hoopten de Limburgers goed de wind uit de zeilen te halen bij Bommelerwaarders, maar deze streden dapper door. Uiteindelijk kreeg Horst de eerste strafcorner, deze werd vakkundig ingesleept door Max. Met 0-3 de rust in. Was het nu beslist, of was dit pas de stilte voor de storm ?

Na een bemoedigende peptalk van Juul begon Horst aan de tweede helft. Met de wind in de rug creëerde Horst meerdere kansen. Uiteindelijk was het Max die met een keurige tip-in de 0-4 maakte. Bommelerwaard werd hierdoor wat mondiger tegen de scheidsrechter, maar deze waaide niet met alle winden mee. En het was Floris die toen de 0-5 maakte.

Daarna was het de thuisploeg die een strafbal kreeg na een noodzakelijke ingreep van de verdediging. Deze werd dan ook gescoord. 1-5. Het duurde niet lang voordat er weer gescoord werd, dit keer was het weer Horst, Floris zorgde voor de eindstand van 1-6.

De Gelderlanders hoopten door deze wedstijd te winnen, een frisse wind door de competitie te laten waaien, maar Horst legde vandaag geen windeieren en maakte aan Bommelerwaard duidelijk: jullie zijn de zwakste schakel oftewel: you're the weakest link !

Bijlage: Hockeygoal omgewaaid01.jpg

SponsorKliks, gratis sponsoren!

Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
  • Casper Tacke
  • Luc Verdellen
KNHB Naar de KNHB Site