Social media
Snelmenu
Uitslagen
Hockeyclub Horst
Adres:
Gebr. van Doornelaan 126
5961 BE Horst
077- 3984034

Postadres:
Postbus 6066
5960 AB Horst

Email-adres:
[email protected]
 
Vorige pagina

Hockey club Horst opent nieuw veld

Zondag 28 oktober 2018 heeft Hockey club Horst haar nieuwe waterveld officieel in gebruik genomen. De dag werd om 11:15 geopende door voorzitter Tarita Kleuskens.

Intensief proces
Het nieuwe waterveld komt als vervanging van een versleten kunstgrasveld welke 13 jaar dienst heeft gedaan. De Gemeente Horst aan de Maas, waar de club de velden van huurt, heeft begin 2018 besloten dat het veld vervangen moet worden. De ambitie van de Hockeyvereniging was om een waterveld aan te leggen. Een waterveld is aanschaf duurder maar heeft gedurende de levensduur minder onderhoud nodig. Omdat het veld gesproeid moet worden kan bijvoorbeeld algengroei beter beheerst worden wat de veiligheid van de spelers ten goede komt.

Veel werk
Tarita: Het vervangen van een veld klinkt simpel. Je haalt het oude weg. Legt er een nieuw neer. De praktijk is anders. Als we dit als vereniging alleen hadden moeten doen, dan hadden we veel meer werk moeten verzetten. Nu heeft de gemeente veel expertise ingebracht. Ook hebben zij goed geluisterd en rekening gehouden met onze wensen. Naast het vervangen van het veld is er tevens een nieuwe beregeningsinstallatie. De gemeente heeft de kosten gedragen die zij voornemens was te besteden. Als vereniging hebben we de meerkosten betaald.

Speelveldje
Tijdens een veiling enkele jaren geleden is er door Petra Gijsen geld bijeengebracht voor een mini veldje. Met nog een kleine bijdrage van de vereniging, een stukje creativiteit van de aannemer, en dit bedrag kon er een nieuw speelveld worden aangelegd. Petra: "Tijdens wedstrijddagen zie je veel kinderen op het hockeypark. Er is genoeg ruimte om te spelen echter met een klein hockeyveld kunnen kinderen ook spelenderwijs op een goede wijze hockeyen. Dat laatste ontbrak en dat heeft mij ertoe bewogen om een inzamelingsactie te houden". Ook dit miniveld werd officieel in gebruik genomen. Dichtbij het terras en goed zichtbaar vanuit de kantine. Hiermee verbreed Hockey club Horst de mogelijkheden van de accommodatie.

Woord van dank,
Tarita heeft tijdens de opening het gemeentebestuur en de betreffende ambtenaren bedankt voor hun inzet. Daarnaast zijn er veel leden en niet leden van de club betrokken geweest . Zij wil graag namens de club haar waardering en dank uitgespreken voor hun inzet. Tevens is Geert Vullings officieel gehuldigd als Erelid. Hij is in oktober 2017 vanwege zijn bijzondere verdienste gedurende 45(!) jaar hiertoe benoemd.

Ongeveer honderd aanwezigen
De opening werd bijgewoond door ongeveer honderd aanwezigen. Gedurende en na de opening zijn er 7 wedstrijden gespeeld en waren er diverse activiteiten. Vanaf 17:00 u hadden enkele leden een oktoberfest georganiseerd.Hoofdsponsoren
Sponsoren
Vandaag jarig
KNHB Naar de KNHB Site